Specialisaties

Onze praktijk biedt een waaier van specialisaties zodat uw behandeling van optimale, professionele kwaliteit zal zijn!

Welkom!

Versterk je afweersysteem

Kpni ( Klinische Psycho-Neuro-Immunologie) bestudeert hoe je op een natuurlijke manier kan bijdragen aan je eigen gezondheid. Inzicht in het ontstaan van je ziektebeeld/klacht brengt helderheid zodat je optimaal gemotiveerd kan geraken om specifieke aanpassingen te doen. Informatie krijgen en het werken aan een betere levensstijl, slaap-waakritme, rust-werkbalans, schermtijd, gedachtengang, emoties leiden naar verandering dat een genezingsproces in gang zet. Zeer interessant! U zal verstelt staan van wat je zelf kan bijdragen!

Kaakklachten

Het kaakgewricht of Temporomandibulaire gewricht verbindt de onderkaak met de schedel en speelt een cruciale rol bij het kauwen, spreken en openen en sluiten van de mond. Een Temporomandibulaire Dysfunctie TMD is een verzamelnaam voor aandoeningen die pijn en disfunctie veroorzaken in het kaakgewricht, de spieren die verantwoordelijk zijn voor kaakbewegingen en omliggende structuren.

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een respectvolle, zachte, persoonsgerichte therapie die kan bestaan uit een manuele behandeling, die beantwoordt aan de vraag van het lichaam, een oefentherapie, introspectie en indien gewenst een therapeutisch gesprek.

Relaxatietraining

Heb je last van een Burn Out of overmatige stress ? Aan de hand van statische en dynamische relaxatieoefeningen kunnen fysieke en mentale klachten behandeld worden. Maak Uw afspraak bij WEEKERS BRIGITTE of HEYNICKX BRITT.

Psychosomatiek

De psychosomatische kinesitherapie heeft aandacht voor de persoon achter de klacht.

Personal training & preventie

Onder professionele begeleiding wordt er in samenspraak met de patiënt een aangepast programma opgesteld om individuele doelstellingen te bereiken en om letsels te voorkomen.

Manuele therapie

Een manueel therapeut kan je helpen je bewegingsvrijheid terug te vinden, de pijn te verminderen en onder controle te houden.

Osteopathie

Osteopathie is een systeem van zachte manipulatieve, mobiliserende en fasciale technieken waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit weer normaal zal functioneren.

Rugschool: ergonomie en preventie

De bewegingsconsulent begeleidt je met het individueel aanleren van veilige houdingen en bewegingen voor je persoonlijke rug- of nekprobleem, aangepast aan je activiteiten, werkomstandigheden en sport.

Sportkinesitherapie

Ademhalingskinesitherapie

Autogene- en passieve drainage technieken van fluimen.

Perinatale kinesitherapie

De kinesitherapeute begeleidt en ondersteunt de zwangere om zich optimaal voor te bereiden op de bevalling.

Dry Needling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x